Élelmiszeripar
26.03.2020.
Téma: Élelmiszerek és italok gyártása
Az óra témája: A világ élelmiszeripara
Javaslatok a téma feldolgozásához:
- A tankönyv elméleti anyagának tanulmányozása 32.§ 176-180 oldal.
- Írd le a füzetedbe az élelmiszeripar jelentőségét. Az élelmiszeripari vállalatok elhelyezkedésének telepítési tényezőit
- Rajzold be a tankönyv 141. ábráját.
- Válaszolj a 1- 4., kérdésre a 184. oldal!
Az élelmiszeripar elsősorban a feldolgozóipar alága, mely a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere alapján - figyelembe véve a hagyományokat és az újabb követelményeket - az emberi vagy állati felhasználású élelmiszerek és italok, illetve dohánytermékek és számos, élelmiszernek közvetlenül nem minősülő köztes termék üzemi előállításával foglalkozik. Alapanyagai főként a mezőgazdaság és a halgazdálkodás termékei. Tizenegy alágazata van. 2014-ben a nemzetgazdaság második legjelentősebb feldolgozói alága volt.
Élelmiszeripari ágazatok |
---|
![]() |
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89lelmiszeripar
https://www.youtube.com/watch?v=ttedIX2H8lU